Домашні цукерки фініки в шоколаді

Як зробити смачні домашні цукерки фініки в шоколаді рецепт. Королівські фініки з фундучным марципаном 🌰. Медово-карамельна м’якоть фініка. Пластична, пісочна текстура марципана з яскравим горіховим присмаком. І найтонша оболонка гіркого шоколаду. Це варто спробувати 👌 Рецептами марципанового наповнення я вже ділилася у попередній публікації. Цього разу я використала не мигдальне, а фундучную борошно 👌

Інгредієнти

Отже, на 6 королівських фініків нам знадобиться:
Марципан:
35 гр фундучной борошна
25 гр цукрової пудри
1 ч. л. води

Додатково для глазурування знадобиться 80 гр шоколаду і дріб фундука

Вага начиненого фініка від 30 до 35 гр.

Домашні цукерки фініки в шоколаді покроковий рецепт

1. Фініки обдати окропом і замочити в холодній воді хвилин на 10. Обсушити паперовим рушником. Для марципану змішати борошно і цукрову пудру і починати додавати воду по 1/3 ч. л. кожен раз добре вимішуючи масу. Готова маса повинна стати схожа на пластилін – щільна, але в теж час пластична і податливая.
2. Розрізаємо фініки уздовж, виймаємо кісточки, начиняємо марципаном і стуляємо половинки.
3. Розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі імпульсами гіркий шоколад, темперируем (якщо робите цукерки для себе, можна пропустити цей крок, але в такому разі не перегрівайте шоколад вище 40С, інакше він може не застигнути навіть у холодильнику).

4. Глазируем фінік, занурюючи його в шоколад, зверху прикрашаємо дробом горіхів. Відправляємо в холод хвилин на 10. Приємного аппетита.

Відео рецепт 👇