Рецепт домашнього хліба з лляної борошном і насінням льону.
Інгредієнти
✅Опара:
25 гр. закваска пш 100%
50 гр. вода
50 гр. борошно вс
✅Тісто:
Вся опара
150 гр. вода
80 гр. вода для замочування льону
230 гр. борошно вс
30 гр. борошно лляне
40 гр. льон
6 гр. сіль
Домашній хліб з лляної борошном і насінням льону покроковий рецепт
1. Змішати всі інгредієнти для опари і залишити до повного дозрівання. Льон залити 80 гр. води і залишити на 3-12 годин. Змішати опару, воду, мочку льону, всю муку і залишити на 40 мин.
2. Почати заміс, додати сіль і добре вимісити тісто. Бродіння 3 години. З 2 складываниями через годину. Формування і розстоювання ~9-10 годин в холоде.
3. Випікати при 250С з парою 10-15 хв. допекти без пари 10-15 хв. Для тіста візьміть холодну воду. Расстойку можна в теплі. Льняна мука повинна бути свежая.