Готуємо Домашній листковий штрудель з яблуками і вишнею в духовці простий рецепт. Восени особливо приємно використовувати в десерті кг яблук, а також вишню і мигдаль☺️…
Інгредієнти
Тісто:
280 г пшеничного борошна
1 яйце С1
Щіпка солі
30 г оливкової олії
100 г води
Начинка:
1 кг яблук (порізаних, без серцевини)
100 г вишні (розмороженої або свіжої б/к)
100 г мигдальної муки
100 г розтопленого вершкового масла
130 г тростинного цукру
1, 5 ч. л. кориці
Щіпка мускатного горіха
1 ст. л. лимонного соку
Домашній листковий штрудель з яблуками і вишнею в духовці покроковий рецепт
1. Тісто:
В деже міксера з’єднати просіяне борошно, яйце, сіль, оливкова олія і воду.
Перемішати за допомогою насадки «гак» або вручну. Згорнути тісто в кулю і змастити оливковою олією. Прибрати в сотейник і накрити харчовою плівкою, дати постояти близько години при кімнатній температурі. Викласти на стіл х/б тканину або рушник, присипати борошном. Зверху покласти тісто і почати розгортати за допомогою качалки. Розкачати в тонкий пласт.
В деже міксера з’єднати просіяне борошно, яйце, сіль, оливкова олія і воду.
Перемішати за допомогою насадки «гак» або вручну. Згорнути тісто в кулю і змастити оливковою олією. Прибрати в сотейник і накрити харчовою плівкою, дати постояти близько години при кімнатній температурі. Викласти на стіл х/б тканину або рушник, присипати борошном. Зверху покласти тісто і почати розгортати за допомогою качалки. Розкачати в тонкий пласт.
2. Начинка:
Яблука нарізати на тонкі часточки. Шкірку краще залишити. Додати вишню, цукор, корицю, мускатний горіх і мигдалеву борошно. Вилити зверху лимонний сік і розтоплене вершкове масло. Перемешать.
Яблука нарізати на тонкі часточки. Шкірку краще залишити. Додати вишню, цукор, корицю, мускатний горіх і мигдалеву борошно. Вилити зверху лимонний сік і розтоплене вершкове масло. Перемешать.
3. Збірка:
Викласти на тісто начинку і розподілити по всій поверхні так, щоб справа залишилась недоторкана зона приблизно 10 см, змастити її яицом для кріплення з тестом. Інші три сторони підвернути, щоб начинка не випала з штруделя.
Викласти на тісто начинку і розподілити по всій поверхні так, щоб справа залишилась недоторкана зона приблизно 10 см, змастити її яицом для кріплення з тестом. Інші три сторони підвернути, щоб начинка не випала з штруделя.
4. За допомогою рушника (тканини) загорнути штрудель в рулет. Перекласти на деко за допомогою рушники. Змастити розтопленим вершковим маслом і випікати близько 30 хвилин при 190 С, режимі конвенции.