Домашній майонез на соняшниковій олії та яйці в блендері

Як зробити смачний Домашній майонез на соняшниковій олії та яйці в блендері простий рецепт. Сьогодні пост присвячую МАЙОНЕЗУ. От буває ж таке, коли йдеш в магазин, закуповувати продукти на 2-е тижні і все начебто за списком, але… увечері шаВЕрма і тут ти розумієш, що майонезу-то і немає і кетчупу теж немає (мозок теж залишився на карантині або рука винна, що в список не внесла найголовніші продукти😁, добре, що вдома завжди є томатна паста), і ти не зможеш зробити цей диво-соус! І тут на допомогу приходить (слава БОГУ) інтернет (який працює)! Відступ😁.. і так, робимо домашній майонез на раз-два-три:

Інгредієнти

1 яйце
200 мл соняшникової олії
½ ч. л. солі, навіть трохи менше, ніж ½
½ ч. л. цукру
¼ ч. л. лимонної кислоти (ось тут знову прокол – лимонов не виявилося вдома, також як і оцту, лимони зараз навіс золота, також, як і імбир, тому довелося вивертатися за допомогою лимонної кислоти)

Домашній майонез на соняшниковій олії та яйці в блендері покроковий рецепт

1. У склянку від блендера наливаємо олію, додаємо сіль, цукор, лимонну кислоту і яйце. Беремо блендер, як би накриваємо занурювальний частиною з ножем яйце, притискаємо до дна і починаємо збивати (тобто збиваємо з початку яйце).
2. Майже відразу йде загустіння і тут починаємо орудувати блендером вгору, вниз все збиваючи – це займає менше хвилини. Якщо дуже густо виходить, додаємо трішки води (добиваємося водою тієї консистенції, яка Вам потрібна). Все, майонез готовий!

3. І не треба нічого збивати, потім тонкою цівкою однією рукою лити масло, а інший збивати. Тепер можна додавати будь-які добавки: часник, зелень, солоні огірки і т. д. і т.п.