Домашній майонез в блендері на молоці без яєць

Як зробити домашній майонез в блендері на молоці без яєць рецепт простий. І таке буває. Смачно, швидко і легко буває. На прийдешні свята, на кожен день, завжди – просто, швидко і безпечно. Від вас буде потрібно лише дістати всі інгредієнти з холодильника заздалегідь, щоб зігрілися, пару хвилин часу і занурювальний блендер. Поїхали!

Інгредієнти

молоко 100 мл
рослинна олія 200 мл
гірчиця готова, не порошок (не гостра) 1-2 ч. л.
сіль 1/2-1 ч. л.
сік лимона 1-2 ст. л.
цукор 1-2 ч. л.

Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.

Домашній майонез в блендері на молоці без яєць покроковий рецепт

1. Молоко з маслом (можна 50 мл оливкової і 150 мл олії без запаху) налити у високу вузьку ємність для заглибного ручного блендера. Опустити в ємність блендера до самого дна і збивати на високій швидкості молоко з маслом, протягом пари хвилин. Суміш повинна перетворитися в світлу однорідну густу эмульсию.
2. Додати гірчицю, сіль, цукор, сік лимона і знову збити. Через 30 секунд збивання емульсія стане щільніше і по консистенції і смаку буде в точності як магазинний майонез.
3. Спробувати на смак майонез і додати при необхідності сіль, сік лимона або цукор. За бажанням можна додати перець, спеції, трави, часник сушений. Зберігати в холодильнику в герметично закритій банці або контейнері. У мене зберігається максимум тиждень, довше не задерживается.