Домашній мармелад з граната і агар агару

Як зробити смачний Домашній мармелад з граната і агар агару простий рецепт. Всі ми знаємо, як корисний гранат, за що його і любимо 😍 А ось кісточки в ньому і кислотність – на любителя. Ми знайшли рішення – готуємо мармелад 😋 Просто, смачно, натурально!

Інгредієнти

гранати — 3 шт.;
агар-агар — 3 ч. л. або желатин — 2 ст. л.;
цукор — 100 гр.;

Домашній мармелад з граната і агар агару покроковий рецепт

1. Гранати очищаємо від шкірки і виймаємо насіння; Далі є кілька варіантів: віджати сік через соковижималку/пропустити через м’ясорубку/протерти через сито/пробити блендером.
2. У всіх випадках після потрібно процідити сік і відокремити залишки кісточок; Агар-агар або желатин змішати з 1 ст. соку. Решті виливаємо сік в окремий сотейник; До соку додаємо цукор, доводимо до кипіння і вливаємо сік з агар-агаром.
3. Якщо берете желатин, додавайте його до гарячого соку і не кип’ятіть; Гранатову масу розливаємо по формах і залишаємо в холодильнику на кілька годин; Гранатовий мармелад готовий!