Домашній плов з мясом в казані

Як зробити Домашній плов з м’ясом в казані рецепт простий. Отже, готуємо плов!

Інгредієнти

М’ясо (яловичина, баранина) – 1 кг
Морква – 800 гр
Лук – 800 гр
Рис – 1 кг
Масло рослинне – 200 мл
Родзинки – 3 ст. л
Барбарис сухий – 1 ст. л
Зіра – 1 ч. л. (без верху)
Нут консервований – 1 банка
Часник – 2-3 головки
Сіль, перець – за смаком

Домашній плов з м’ясом в казані покроковий рецепт

1. У казані нагріти олію, обсмажити м’ясо до рум’яної скоринки, Додати цибулю, смажимо на великому вогні до золотистого кольору. Додати моркву соломкою, смажити до готовності. Залити гарячою водою так, щоб вона покрила овочі, посолити, поперчити, додати зіру, під кришкою тушкувати 35-40 минут.

2. Додати родзинки, барбарис, нут, засипати рис, увіткнути в нього головки часнику, налити гарячої води, щоб покривала рис на 2 см, варимо на великому вогні без кришки, щоб випарувалася вода. Шумівкою зібрати рис гіркою, закрити кришкою, замотаної в х/б серветку, щоб тканина збирала в себе зайву влагу.

3. мінімальний Вогонь, варити 20-25 хвилин. Вимкнути вогонь, вийняти м’ясо, нарізати його на шматочки. Плов перемішати, викласти на блюдо, зверху покласти шматочки м’яса, часник і подавати. ⠀

4. Ми дуже любимо національну кухню, але вона, на жаль, завжди дуже калорійна, жирна і важка для нашого шлунка. ⠀ Погодьтеся, багато відмовляють собі в такий смачною пище.

Відео рецепт 👇