Як зробити смачний соус сацебелі на зиму з помідор класичний в домашніх умовах в банках простий рецепт. Просту аджику я приготувала, закрила, а ще з минулого року хотіла спробувати рецепт Тетяни.
Інгредієнти
4 кг помідорів
1,5 солодкого перцю
300 гр часнику
5 шт гіркого перцю
Кріп, петрушка, кінза,базилік
2,5 ст цукру
3 ст л солі
1 ст л 9% оцту
60 гр хмелі-сунелі
5-7 ст л крохмалю
Домашній соус сацебелі на зиму з помідор класичний покроковий рецепт
1. Помідори, солодкий перець, гіркий перець перемолоти на м’ясорубці. часник,зелень блендером. Проварити 15 хв. Додаємо сіль, цукор, оцет, хмелі – сунелі і проварюємо ще 15 мин.
2. Далі розводимо крохмаль у невеликій кількості води і невеликий цівкою влити в каструлю, при цьому постійно помішувати., щоб уникнути комочков.
3. Проварюємо ще 15 хв. Далі розливаємо в стерилізовані банки. Закриваємо. Перевертаємо. І під теплі вещи.