Домашній томатний соус з базиліком, часником і перцем на зиму

Як зварити смачний домашній томатний соус з базиліком, часником і перцем на зиму в банках. Такий соус ідеально підійде до будь-якого гарніру, м’яса, а так само в якості соусу для піци.

Інгредієнти

КБЖУ на 100 г 30/1/0,1/6

Помідори – 3 кг
Перець болгарський – 600 р
Цибуля – 300 г
Часник – 100 р
Сіль – 2 ст. л
Цукор – 2 ст. л
Базилік – пучок
Гострий перець за смаком та бажанням

Домашній томатний соус з базиліком, часником і перцем на зиму покроковий рецепт

1. Помідори, цибулю, перець і часник подрібнити в чаші блендера або прокрутити через м’ясорубку. Поставити варити. Додати сіль, цукор і гострий перец.

2. Я додала червоний мелений, але краще стручковий. Варити після закипання 30 хвилин. Потім додати подрібнений базилік і варити ще 10 минут.

3. Спробуйте на смак, за необхідності додайте сіль, цукор або перец.

4. Оцет і масло сюди додавати не треба! Розлити гарячий соус по стерилізованим баночках і закатати. Приємного аппетита.

Відео рецепт 👇