Смачний зефір в ріжку “Темне пиво-шоколад”🤯😁 Так, такий зефір теж є😉 Ароматний, смачний і дуже красивий 🍺🍻🍫 Як зробити смачний Домашній яблучний зефір Пиво Шоколад рецепт простий.
Інгредієнти
90 гр. білка
120 гр. темного пива
220 гр. яблучне пюре (рідке)
310 гр. цукру
50 гр. глюкозного сиропу або патоки (не обов’язково, можна замінити цукром)
15 гр. агару 900 блюм або 11 гр. 1200 блюм
Темний шоколад
Домашній яблучний зефір Пиво Шоколад покроковий рецепт
1. У сотейник наливаємо пиво, додати агар, добре розмішати. Додати пюре і ще раз добре розмішати. Всипати цукор, глюкозний сироп і варити до 105С, якщо у вас немає термометра варимо, після закипання 5 хвилин на середньому вогні. Зняти з вогню, дочекатися зникнення великих бульбашок. Сироп перелити в чашу миксера.
2. Починаємо збивати на низькій швидкості, 1-2 сін., і поступово збільшуємо. Коли маса охолоне до 90-95°С додаємо білок за 2-3 рази, не припиняючись збивати. Збивати до збільшення маси і загортання навколо віночків (з’являться ребра і хвилі). Температура відсаджування – 55-52°С. Мішок покрити всередині смужками розтопленого шоколада.
3. Перекласти масу в кондитерський мішок з насадкою, відсадити зефір. Якщо відсаджуємо в ріжки – ріжки заздалегідь покрити всередині розтопленим шоколадом. Залишити на стабілізацію на 10-12 годин до утворення легкої корочки.
4. При класичній відсадженні склеїти половинки, обваляти в цукровій пудрі. Зберігати в герметично закритому контейнері при кімнатній температурі до 14 діб. При використанні інвертного сиропу – до 20 суток.