Домашній зефір з вином на агар агарі

Готуємо домашній зефір з вином на агар агарі рецепт. Повірте, після того, як ви приготуєте зефір будинку, ви назавжди забудете про існування покупного. М’який, повітряний, максимально ніжний.

Інгредієнти

– червоне вино 100 гр., (можна використовувати сік червоного винограду, але тоді варто зменшити кількість цукру)
– сік апельсина 30 мл.,
– цедра 1 апельсина,
– спеції (кориця, гвоздика, аніс і тд.) Сироп: – глінтвейн 100 мл,
– цукор 200 гр.,
– агар агар 6 гр.,
– инверный сироп 50 гр. – уварене яблучне пюре 150 гр.
– цукор 130 гр.,
– яєчний білок 1шт.

Домашній зефір з вином на агар агарі покроковий рецепт

1. Для початку приготуємо глінтвейн Вино відправляємо в сотейник разом з апельсиновим соком, цедрою і спеціями, нагріваємо поки не побачимо пар і відразу ж знімаємо. Залишаємо на 1 ч. Підготуємо яблучне пюре чистимо і нарізаємо на середнього розміру шматочки 350-400 гр. яблук. Відправляємо в сотеник, додаємо трохи води і варимо на слабкому вогні, поки яблука не перетворяться на кашу, тепер добре уварюємо суміш (повинно вийти близько 150 гр. пюре).
2. Тепер сироп; в сотейник з товстим дном відправляємо проціджений глінтвейн, цукор, інвертний сироп і агар агар. Варимо на ср вогні до 110°C (якщо немає термометра на це йде хвилин 20-25) Сироп повинен стати досить тягучим. Збиваємо білок разом з цукром і яблучним пюре на середній швидкості міксера до пишноти, коли сироп будемо готовий, відразу вливаємо його тонкою цівкою в білок, да да прям дуже гарячим. (збивати не припиняємо!)

3. Перемикаємо на високу швидкість і продовжуємо збивати до щільних тугих піків. На це йде приблизно 10-13 хв. За допомогою кондитерського мішка видавлюємо зефірки на пергамент. Але якщо немає мішка можна просто ложкою. Тепер залишаємо зефір стабілізуватися при кімнатній температурі 24-36 годин. Готові зефірки обсипаємо сумішшю цукрової пудри і кукурудзяного крахмала.