Домашня аджика з перцю, кабачків, помідорів і моркви

Як приготувати домашню аджику з перцю, кабачків, помідорів і моркви рецепт простий. Якщо у вас переросли кабачки і ви не знаєте що з них приготувати! Друзі! Давайте зробимо аджику, в міру гостра можна звичайно за смаком зробити, подивіться яка желейна, добре наноситься на хліб! До речі хлібець домашній можете приготувати за ссилочку під відео. Подивіться яка краса, жирна! Я б сказала що просто і швидко готується! Поїхали!

Інгредієнти

Кабачки 1,5 кг (очищені)
Томати 1 кг
Болгарський перець 300 гр
Морква 300 гр
Гострий перець 1 шт
Часник 2-3 гол
Рослинна олія 100 мл л.
Оцет 9% 100 мл л.
Сіль для засолювання 2 ст. л.
Цукор 2 ст. л. (50 гр)

Домашня аджика з перцю, кабачків, помідорів і моркви покроковий рецепт

1. овочі Попередньо ми повинні добре промити, очистити перець. У зрілих кабачків зняти шкірку і видалити насіння, зараз буду нарізати для м’ясорубки. Для подрібнення поставила найбільшу решітку. В саму першу чергу ми повинні з вами перекрутити часник і перець. Перець беремо за смаком, часнику знадобиться 2-3 головки. Всі точні інгредієнти дивимося під відео. Подивіться, як виглядають у нас овочі після перекрутки, справжній осінній букет, висипаю цукор. Сіль. Рослинне масло. Перемішую. Накриваю кришкою і дам закипіти, звичайно буду помішувати, щоб нічого не пригорело.

2. Аджика закипіла, подивіться як вона змінила колір, красива, більш рідка стала, перемішую. Зменшую температуру, на найвищому вона у мене варилася, ставлю на середній вогонь і накриваю кришкою. Готую ще 40 хвилин, друзі дивіться якщо будете готувати подвійну порцію готувати по часу потрібно рівно одну годину! Протягом 40 хвилин варіння я обов’язково помішую нашу аджику.

3. Вона у мене повністю уварилась, однорідна стала, видно що добре приготувалася. За 5 хвилин до готовності вливаю оцет 9 % перемішую і проварюю ще п’ять хвилин. Вимикаємо плиту. Гарячий аджику розливаю по стерильним банкам! Стерилизую в духовці! Добре промиваю, ставлю в духовку при 100°C на 20-30 хвилин. Наливає до самого верху. Користуюся тільки новими кришками, і вам раджу, щоб все стерильно було! Мою кришки і заливаю окропом, цього буде достаточно.

4. Закручую. Перевертаю обов’язково перевіряємо на герметичність щоб нічого не підтікало. Якщо підтікає значить міняємо кришку! Друзі бажаю вам обов’язково приготувати аджику за нашим рецептом. Пригостити своїх подруг! Ставимо банки під теплий плед або ковдру на ніч краще всього на добу до повного охолодження! За моїм рецептом виходить 3 літри. Успіхів вам і приємного апетиту! Поки! Пока!