Як зробити домашню карамель з вершками і цукром рецепт простий. Ділюся з Вами самим улюбленим рецептом солоної карамелі. Це шалено смачно, використовуємо не тільки торти, але і для сирників, оладок і млинчиків 😋
Інгредієнти
120 грам глюкозного сиропу (є в будь-якому магазині для кондитерів, також можна замовити на ozon або Wildberries)
300 грам цукру
300 грам вершків 33%
Сіль за смаком
Якщо хочете більш ллється карамель, то додайте 400 грам вершків.
Термін придатності до 3 місяців. Зберігаємо тільки в холодильнику.
Домашня карамель з вершками і цукром покроковий рецепт
1. Кухлик повинен бути перевіреним, або з товстим дном, або з дуже хорошим тефлоном. Сироп не замінюємо нічим, якщо хочемо таку ж консистенцію, як на відео. Сіль можна брати і звичайну, як Вам більше нравится.
2. Вершки додаємо по 1/8 від порції, як всі додані не кип’ятимо далі , знімаємо з вогню. Чим довше Ви кип’ятите – тим густіше стає карамель.
3. Додайте 1 плитку Гіркого або молочного шоколаду в кінці в гарячу карамель і буде ще смачніше 😌.
Відео рецепт 👇