Карамель, яка у вас вийде. 3 інгредієнта, 7 хвилин. Домашня карамель з вершками, цукром і маслом простий рецепт. Знаєте, у мене великий досвід в приготуванні різних десертів, солодощів і їжі в цілому. Але карамель, чомусь, ніколи не виходила у мене. Пробувала за різними рецептами, вивчала всі тонкощі, купувала спеціальний посуд – все марно. Підсумок: забила фіг, розслабилася і зробила на ‘відвали’, по іншому не скажеш😂 І ось вона – ідеальна карамель. Детально опишу, що я робила, як, скільки і з чим.
Інгредієнти
Цукор – 150 гр
Вершки 33% – 130 гр
Масло вершкове – 50 гр
Домашня карамель з вершками, цукром і маслом покроковий рецепт
1. Готувала в сотейнику (каструлі) з нержавіючої сталі. Заважала всі ложкою звичайної. Так як я зараз не вдома і нічого іншого під рукою немає) Висипала весь цукор, включила плиту на 7 з 10 і почекала 1 хвилину, поки почне танути цукор. Як тільки нижній шар розплавився я потихеньку нагрівала вершки в іншому сотейнику (можна в мікрохвильовці).
2. Зменшила вогонь на плиті на 5 з 10. Через 3 хвилини в мене цукор майже весь був бурштинового кольору. Ложкою, цукор, що залишився по краях, я пересунула до центру і трохи почала перемішувати, щоб весь цукор в сотейнику розплавився. Коли він почав трохи корічневеть, а вершки вже гарячі, але не киплять – потихеньку вливаю їх в цукор і активно перемешиваю.
3. Увага! Буде сильно пінитися, бризкатися, вливати по чуть-чуть і акуратно. Ввести всі вершки і перемішати суміш, не знімаючи з плити, ще хвилину. По ідеї, карамель у вас повинна бути коричнювата, але не темна і добре пахнути цукром (трохи паленим) На цьому етапі вводимо масло і перемішуємо. Тут я рекомендую додати сіль! За вкусу.
4. Я люблю прям відчутну солонуватість)) Перелити в скляну банку, миску, накриваємо плівкою і даємо охолонути. У холодильнику вона затвердіє і буде, як варена згущене молоко по щільності. Без холодильника буде тягнутися за ложкою, поки ви її підносите до рту.
Відео рецепт 👇