Як приготувати Домашню пахлаву на сметані з вершковим маслом рецепт.
Інгредієнти
Тісто:
Вершкове масло 100гр
Сметана (15-20%) 100гр
Жовтки 2+1 (для змащування)
Борошно 250гр
Сода 0.5 ч. л
Горіхи Для прикраси
Начинка:
Білки 2
Цукрова пудра 150гр
Горіхи 200гр
Сироп:
Мед 2 ст. л
Цукор 1 ст. л.
Домашня пахлава на сметані з вершковим маслом покроковий рецепт
1. Тісто: У чашу міксера викласти борошно і нарізане кубиками холодне вершкове масло. Перемішати (насадка весло) до стану крихти. У сметану покласти соду. Перемішати. Додати жовтки, сметану до основної маси. Перемішати на маленькій швидкості. Довго не місити. Як тільки тісто скомковалось на насадці, зупинити міксер. Розділити тісто на 3 рівні частини. Загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на 50мин.
2. Деко простелити пергаментом. Розкачати тонко в пласт 1 шматок тіста. Зверху викласти половину збитих білків, акуратно розподілити по всій площі. Посипати горіхами з цукровою пудрою (використовувати рівно половину). Розкачати тонко в пласт другий шматок тіста і накрити їм перший. Проробити те ж саме-збиті білки, горіхи і третій пласт тіста. Краю защипнуть.
3. Змастити жовтком всю поверхню. Зробити надрізи ромбиками, не розрізаючи до кінця. У центр кожного ромбика покласти горіх. Випікати в розігрітій до 180С духовці спочатку 15хвилин. Потім вийняти з духовки, розрізати до кінця ромби і допікати ще 10-15хв. У гарячому вигляді промазати пиріг сиропом. Остудити. Викласти пахлаву на блюдо. Готову пахлаву можна довго зберігати в закритому контейнері в холодильнику до двох недель.
4. Начинка:
Білки збити до піків. Горіхи крупно порубати. В окремій мисці змішати горіхи з цукровою пудрой.
Білки збити до піків. Горіхи крупно порубати. В окремій мисці змішати горіхи з цукровою пудрой.
5. Сироп:
У сотейнику змішати мед і цукор, поставити на вогонь і проварити 1-2 мин.
У сотейнику змішати мед і цукор, поставити на вогонь і проварити 1-2 мин.