Відразу скажу, що процес клопіткий і до кінця дійдуть тільки справжні кулінарні маніяки 😂 Результат перевершує очікування. ⠀ На наш з чоловіком скромний погляд, домашня виходить смачніше покупної, ніжніше, духмяне і яскравіше смак – звичайно, це залежить від яблук, тому рекомендую її саме з антонівки. ⠀ Як зробити домашню пастилу з яблук белевську з цукром в духовці рецепт простий і швидкий 🍏 Скільки зберігається не знаю, у нас з’їдається за один день 😂 Пергамент потрібен хороший, від дешевого пастилу не отдерете ☝️ Ідеальної пастила стає через 12 годин після другої сушіння, по досвіду скажу, що витримати це очікування важко, але бажано. Відразу після сушіння скоринка суховата, а всередині пастила волога, через 12 годин її текстура стає однорідною.
Інгредієнти
На 600 г пастили:
Яблука сорту Антонівка 2 кг 🍏
Яєчний білок 2 шт. 🥚
Цукор 400 г
Цукрова пудра для обсипання за бажанням
Домашня пастила з яблук більовська з цукром в духовці покроковий рецепт
1. У яблук видалити серцевину, викласти їх на деко і запекти при температурі 200° протягом 30 хвилин. Остудити. Яблука протерти через сито, щоб вийшло однорідне пюре. Пюре збити міксером протягом 10 хвилин, яблука побіліють і збільшаться в об’ємі. Додати білки, знову взбить.
2. Частинами всипати цукор і збивати ще 15 хвилин до стійких піків (маса залишається на віночку і не стікає) Відкласти 5-6 ст. л. маси в контейнер з кришкою і прибрати в холодильник (для подальшого змащування шарів) Викласти масу на деко, застрелений пергаментом, рівним шаром близько 1-1,5 см толщиной.
3. Сушити в духовці з відчиненими дверцятами при температурі 80-85° протягом 8-9 годин. Після чого пастилу вийняти з духовки і залишити на 10 годин. Нарізати на 4 частини, змастити залишками маси для склеювання шарів, скласти. Можна скрутити рулетом.
4. Знову поставити сушити в духовку з відчиненими дверцятами при температурі 80° протягом 2 годин. Після чого пастилу прикрити пергаментом і залишити ще на 8-10 годин. Готову пастилу можна посипати цукровою пудрой.