Як смачно зробити Домашня ромова баба класична по госту срср простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ромова баба солодка, повітряна булочка, просочена ароматним сиропом під білосніжною цукрових шапочкою. Випічка радянського кулінарної спадщини.. майже по ГОСТу з моїми невеликими змінами.
Інгредієнти
Інгредієнти на 10-12 шт:
Тісто:
▪️Борошно – 320 р
▪️тепле Молоко – 100 мл
▪️Масло вершкове – 60 г
▪️Цукор – 80 р
▪️Яйце куряче – 2 шт С1
▪️Дріжджі сухі – 7 р
▪️Ванільний цукор – 10 г
▪️Родзинки – 50 р
⠀
◻️Просочення:
▪️Вода – 200 г
▪️Цукор – 200 г
▪️Шкорки мандарина (за бажанням)
▪️Отдушка- ром, коньяк, ромова есенція (за бажанням)
⠀
◻️Цукрова шапочка:
▪️цукрову пудру (100 г) змішати з соком 1/2 лимона.
Домашня ромова баба класична по госту срср покроковий рецепт
1. В чаші змішати всі інгредієнти і замісити тісто, накрити чашу харчовою плівкою на 1 годину. Після того як тісто збільшилося вдвічі, перемішати його ще раз і розкласти у формочки, заповнюючи на 2/3. Залишити підніматися ще на 45-60 хвилин. Випікати ромові баби при t 180, приблизно 20-25 хвилин в залежності від розміру (готовність перевіряємо «до сухої сірники»).
2. Сироп:
Об’єднати в сотейнику воду, цукор і 🍊 шкорки, проварити на повільному вогні до повного розчинення цукру. Коли сироп охолоне, додати ром, перемішати і занурити баби приблизно на 2 хвилини. Покрити цукровою шапочкою. Почекати поки вона застигне і можна насолоджуватися 🤤.
Об’єднати в сотейнику воду, цукор і 🍊 шкорки, проварити на повільному вогні до повного розчинення цукру. Коли сироп охолоне, додати ром, перемішати і занурити баби приблизно на 2 хвилини. Покрити цукровою шапочкою. Почекати поки вона застигне і можна насолоджуватися 🤤.
Відео рецепт 👇