Домашнє фісташкове морозиво з вершками і молоком

Як зробити смачне домашнє фісташкове морозиво з вершками і молоком рецепт. Моє улюблене морозиво фісташкове. Правда, моєї любові в нашій сім’ї ніхто не розділяє🤷♀️ Тому роблю ще й полуничне для інших! Даю рецепт, в якому можете замінити фісташкову пасту на полуничне пюре і вже отримаєте смачне ягідне ласощі.

Інгредієнти

Вершки (33-35%) 300 гр.
Молоко (від 3%) 200 гр.
Цукор 80 гр.
Жовтки 5 шт
Фісташкова паста 70 гр.

Домашнє фісташкове морозиво з вершками і молоком покроковий рецепт

1. 70 гр.фісташок подрібнити в блендері до виділення масла та отримання пасти. Жовтки розтерти з цукром. Поставити на вогонь сполучені вершки з молоком, довести до кипіння, потім зняти з вогню і, помішуючи, влити в жовтки з сахаром.
2. масу перелити назад в сотейник і варити крем, постійно помішуючи, але не доводячи до кипіння, 15 хвилин. Крем не буде густим, так і повинно быть.

3. Далі необхідно перелити крем суху чисту посуд, проціджуючи через сито, додати фісташкову пасту і ретельно перемішати (міксером або віночком) і прибрати в морозильну камеру.

4. Щоб консистенція була кремова і однорідна, потрібно через кожні 30-40 хвилин діставати масу і перемішувати міксером, буквально 1 хвилину, зробити це бажано не менше 3-4 разів. А потім насолоджуватися незабутнім смаком/