Домашнє морозиво з чорною смородиною щербет на кокосових вершках

Домашнє морозиво з чорною смородиною щербет на кокосових вершках простий рецепт.

Інгредієнти

Кокосові вершки – 400мл.
Кокосовий цукор – 3 ст. л.
Сироп топінамбура – 3 ст. л.
Крохмаль тапіока – 1 ст. л. з гіркою
Ягоди – 2 жмені, приблизно 100гр. (у мене чорна смородина)

Домашнє морозиво з чорною смородиною щербет на кокосових вершках покроковий рецепт

1. Нагріваємо кокосові вершки на слабкому вогні. Додаємо підсолоджувачі, чекаємо повного розчинення цукру, помішуємо, крохмаль додаємо в кінці. До кипіння не доводимо, але вершки повинні бути гарячі, щоб крохмаль подіяв як загусник, а також для м’якості морозива. Прибираємо вершки з вогню. Далі додаємо ягоди або ягідне пюре.
2. Я люблю шматочки ягід в морозиві, тому додала цілі ягоди в кінці і пробила заглибним блендером. Якщо хочете однорідну консистенцію, заздалегідь пробийте їх блендером, протріть через сито якщо потрібно (це залежить від потужності блендера).
3. Спробуйте суміш, можна додати рідкий підсолоджувач на цьому етапі за вашим смаком. При заморожуванні солодкість ще убавиться. Далі виливаємо суміш у ємність, ставимо в морозильну камеру на кілька годин. Кожні 40-50 хвилин можна витягувати масу і помішувати перші 2-3 години, щоб не було кристаликів льда.
4. Я робила ескімо. Товщина шару невелика. Плюс крохмаль допоміг. Морозиво вийшло зовсім без кристаликів, кремової консистенції. Також можна використовувати мороженицу.
5. Якщо не хочете використовувати Крохмаль тапіока, тоді поставте вершки попередньо на ніч у холодильник і використовуйте тільки застиглу (густої) їх частину. Решта без змін. Теж вийде смачне морозиво!