Домашнє печиво на майонезі Ніжність з СРСР

Домашнє печиво на майонезі Ніжність з СРСР простий рецепт домашній. Ділюся рецептом печива на майонезі «Ніжність» з радянського минулого. Ви будете здивовані, але сьогодні я підготувала для вас рецепт незвичайного печива, одним з інгредієнтів якого виступає майонез. Таке печиво було популярно в СРСР. Не буду затягувати, давайте починати. Покроковий рецепт, як приготувати печиво «Ніжність» на майонезі.

Інгредієнти

Майонез
• Рослинна олія 180 р
• Яйце 1 шт.
• Сіль ¼ ч. л.

Тісто
• Борошно 500 г
• Вершкове масло 200 г
• Майонез 200 г
• Цукор 200 р
• Яйце 1 шт.
• Розпушувач 1 ч. л.
• Ванільний екстракт 1 ч. л.

Домашнє печиво на майонезі Ніжність з СРСР покроковий рецепт

1. Майонез.
Майонез для печива можна використовувати і покупної, але я вирішив приготувати самостійно. У мірний стакан відправляю рослинне масло, яйце і сіль. Пробиваю заглибним блендером до консистенції майонеза.

2. Тісто. У глибокій ємності м’яке вершкове масло збиваю з майонезом до пишноти. Додаю яйце, цукор, ванільний екстракт і збиваю до однорідності. Всипаю борошно з розпушувачем і перемішую тісто лопаткой.

3. У радянський час таке тісто пропускали через м’ясорубку, але я скористаюся кондитерським пістолетом. Наповнюю пістолет тестом і отсаживаю печиво на деко, застелене папером для выпечки.

4. Випікаю 15 хвилин при 180°C. А поки перша партія випікається, отсаживаю наступну порцію з новою насадкою. Після випікання даю печінкою повністю охолонути на решітці. Печиво виходить хрустким і рассыпчатым.