Домашнє заварне тісто для профітролей і еклерів простий рецепт.
Інгредієнти
🔸Вода – 120 мл
🔸Масло вершкове – 50 г
🔸Борошно – 70-75 р
🔸Яйце – 2 шт
🔸Сіль – щіпка
Домашнє заварне тісто для профітролей і еклерів покроковий рецепт
1. Ставимо на плиту каструлю з водою, маслом і сіллю. Доводимо до кипіння. ⠀ У киплячу воду висипаємо борошно і швидкими рухами замішуємо тісто (віночком найзручніше). Воно буде дуже густим. ⠀ Охолоджуємо до кімнатної температури і по одному додаємо яйця, щоразу добре перемішуючи тесто.
2. Вийде однорідне м’яке тісто. За допомогою кондитерського мішка (якщо немає, то просто в пакет і відрізати куточок) викладаємо на деко невеликими порциями.
3. Випікаємо: 15 хвилин при 185 градусах, потім прибираємо температуру до 170 і тримаємо ще 20-25 хвилин до золотистого кольору. Дістаємо і остуджуємо. За допомогою кондитерського мішка з насадкою заповнюємо Профітролі кремом. За бажанням – зверху можна прикрасити розтопленим шоколадом.