Зберігати чи не зберігати, ось в чому питання. Взагалі “зберігати на ххх днів” це не дуже для нашої сім’ї. Наш максимум – це 3 дні. Так 🙈 Якщо і у вас така ситуація, то печіть сирний штоллен, або як ще його називають – дрезденський кекс.
Він прекрасний і через пару годин (ніжний і соковитий), і через три дні (трохи щільний, при цьому тающийво роті і з бомбическим ароматом лимона і рома 🥰), і як запевняють люди з сильним почуттям волі, через 2 тижня.
Якщо ви саме ця людина, то не забудьте добре обгорнути фольгою та пергаментом і зберігати в холоді. І ще, не забудьте розповісти мені ваші враження бо з моїми мені ніколи не світить пізнати той самий смак 😉 Як зробити Дрезденський сирний кекс штоллен рецепт простий.
Він прекрасний і через пару годин (ніжний і соковитий), і через три дні (трохи щільний, при цьому тающийво роті і з бомбическим ароматом лимона і рома 🥰), і як запевняють люди з сильним почуттям волі, через 2 тижня.
Якщо ви саме ця людина, то не забудьте добре обгорнути фольгою та пергаментом і зберігати в холоді. І ще, не забудьте розповісти мені ваші враження бо з моїми мені ніколи не світить пізнати той самий смак 😉 Як зробити Дрезденський сирний кекс штоллен рецепт простий.
Інгредієнти
Мука 450-470 р
Розпушувач 5г
Вершкове масло-250г
Сир 9% 250 р
Цукор 250 г
Яйця С1 2 шт
Цедра і сік 1 лимона
Будь-які цукати 350 р
Ром або будь-міцний алкоголь 150 мл
Розтоплене вершкове масло 100 г (для змащування)
Цукрова пудра
Дрезденський сирний кекс штоллен покроковий рецепт
1. Цукати нарізати, залити ромом і залишити на ніч (алкоголь можна замінити міцним чорним чаєм). Масло кімнатної температури збити з цукром протягом двох хвилин. Додати сир, збити. Додати яйця і сік лимона, збити. Додати просіяне борошно з сіллю (щіпка) і розпушувачем і на низьких оборотах міксера або лопатою перемішати в однорідне тісто. Додати цукати, цедру і ретельно перемішати. *повинні отримати дуже м’яке, але при цьому абсолютно не липке тесто.
2. Викласти тісто на робочу поверхню, розділити на шматки. * порція велика, і можна пекти від 2-4 штолоенов, а ще можна зробити міні варіанти, і тоді вийде до 10 шт. Кожен шматок приплюснути руками в овальну корж товщиною 1см. По центру я виклала горіхи і ще сухофруктів і накрила другою половинкою теста.
3. Викласти на деко з пергаментом і випікати в заздалегідь розігрітій до 170С 35-50 хвилин (залежить від розміру) потім накрити фольгою або пергаментом і пекти ще 15 хвилин. Вийняти з духовки, залишити на 5 хвилин і змастити розтопленим маслом і рясно посипати цукровою пудрою. Через 5 хвилин повторити теж саме. Можна загорнути у фольгу і зберігати в холодному (!!!) місце 2 недели.