Дріжджові булочки з грушею на молоці простий рецепт в духовці.
Інгредієнти
208 ккал/100 гр. Б: 5.4 Ж: 4.9 У: 32
🔸Молоко – 230 мл
🔸Цукор – 60 гр.
🔸Сухі дріжджі швидкодіючі – 9 гр.
🔸Сіль – 1/3 ч. л.
🔸Яйце – 1 шт.
🔸Вершкове масло – 50 гр.
🔸Борошно – 450 гр.
🔹Груша – 350 гр. (2 шт.)
Дріжджові булочки з грушею на молоці покроковий рецепт
1. В тепле молоко всипати цукор, дріжджі, сіль. Перемішати. Додати яйце і розтоплене вершкове масло. Просіяти борошно і замісити тісто. Накрити рушником і залишити на час.
2. Грушу очистити від насіння, нарізати великими шматочками. Розкачати тісто в пласт товщиною 4 мм. Нарізати прямокутними смужками (приблизно 7 на 17 см). Викласти шматочок груші, трохи відступивши від краю теста.
3. Зробити надрізи (не доходячи до шматочки). Скрутити, добре притиснути і защипнути низ булочки. Викласти на пергамент. Змастити жовтком з молоком. Випікати при 180 градусах 20-25 минут.
4. P. S. Якщо груші недостатньо стиглі і солодкі, протушкувати їх на сковороді, з додаванням вершкового масла і цукру. Потім відкиньте на сито, щоб стік зайвий сок.
Відео рецепт 👇