Як смачно зробити Дріжджові булочки з маком і цукром простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Нарешті, я подружилася з дріжджовим тістом. А може просто вдалий рецепт. Другий раз печу з нього булочки і все виходить. Поспішаю поділитися з вами.
Інгредієнти
Для тесту:
Молоко-100г
Доожжи сухі-7г
Борошно-350-400г
Цукор-60г
Жовток-2 шт.
Сметана-100г
Вершкове масло-80г
Сіль-1/2ч.л.
Жовток+1ст.л. молока для змазування
Для начинки:
Мак-120г
Цукор -120г
Вершкове масло-30г
Вода
Дріжджові булочки з маком і цукром покроковий рецепт
1. До злегка подогретому молока, 30-36С додаємо цукор, дріжджі, 2ст.л. борошна, накриваємо рушником і залишаємо на 15 хвилин для активації дріжджів. Вершкове масло розтоплюємо, даємо трохи охолонути, просіваємо борошно. Додаємо до дріжджам жовтки, сіль, вершкове масло, сметану, перемішуємо вінчиком. Частинами починаємо вводити борошно і замішувати тесто.
2. необхідно Орієнтуватися не на кількість борошна, а на консистенцію, тісто не повинно липнути до рук. При великій кількості борошна тісто може не піднятися. Змащуємо тісто олією накриваємо рушником прибираємо в тепле місце на пару часов.
3. Маса повинна збільшиться в два рази. Поки тісто піднімається,приготуємо начинку. Мак промиваємо. Заливаємо окропом і залишаємо на 30 хв. Зливаємо воду. Заливаємо мак водою у співвідношенні 1/3 , доводимо до кипіння і варимо 15 хв. помішуючи. Відкидаємо на сито, щоб стекла вся рідина. Пробиваємо блендером.
4. Змішуємо мак з цукром і розтопленим вершковим маслом і прибираємо в холодильник до використання. Тісто тонко розкачуємо на присипаної борошном поверхні, розподіляємо начинку, скачуємо в рулет і нарізаємо на булочки.
5. Я використовувала інший, більш складний спосіб формування. Викладаємо булочки на деко, застрелений пергаментом на достатній відстані один від друга.
6. Накриваємо рушником і даємо постояти в теплому місці 15-20 хв. Булочки повинні збільшиться в об’ємі. Змащуємо сумішшю жовтка і молока і випікаємо при 180 ° С приблизно 20 хвилин до золотистого цвета.