Дріжджові пиріжки з повидлом на молоці в духовці

Як зробити дріжджові пиріжки з повидлом на молоці в духовці рецепт простий. У дитинстві, коли ми їхали до бабусі на літні канікули ( бабуся жила на Україні) я точно знала, що нас чекають пироги! Бабуся дуже смачно пекла. Я і зараз згадую її булочки московські, пиріг з картоплею і пиріжки з різними начинками. Я любила не солодкі, як і зараз☺️, а ось мої хлопчики більше люблять солодкі.

Інгредієнти

300 борошна
200 мл. теплого молока
7 р. дріжджів
Щіпка солі
3 ст. л цукру
20 гр рослинного масла

повидло

Дріжджові пиріжки з повидлом на молоці в духовці покроковий рецепт

1. У мисці змішати 50 г теплого молока, дріжджі і 1 ст. л. цукру. Залишити до утворення пінки. В деже міксера змішати борошно, цукор, що залишився, сіль. Влити дріжджову суміш і рослинне масло. Замісити гладке, пружне тесто.
2. Накрити рушником і поставити в тепле місце на 1 годину. Тісто розкачати. Вирізати кола однакового діаметра. Сформувати пиріжки з будь-якою начинкою, у мене мамине яблучне повидло.

3. Викласти пиріжки на деко з пергаментом, змастити жовтком( 1 жовток+1ст.ложка води). Випікати при температурі 180 градусів протягом 15-20 хвилин. Готуйте з радостью.