Дріжджовий кекс кейк з сухофруктами, шоколадом і цукатами

Як зробити Дріжджовий кекс кейк з сухофруктами, шоколадом і цукатами рецепт простий. Мені дуже сподобався фруткейк. І штоллен теж. Але все ж трішки чогось не вистачало, трошки, кааааааапельку 😆 Чого не вистачало? Ну ясна річ, чого 😆 🍫🍫🍫🍫🍫 Дещо підправила, подекуди змінила, щось додала, і ось воно – щось таке… ну ось таке 😆 і головне, що з шоколадом 😆👌🏻 Спробувала один шматочок через пару днів, решта кекс завернула за правилами штоллен в пергамент-фольгу 👌🏻 завтра буде п’ять днів, перевірю, відзвітую, як воно смачніше ☺️ Але вже зараз однозначно можу сказати точно, що цей «гібрид» цілком собі має місце і право на існування! ☺️👌🏻

Інгредієнти

Один великий кекс у формі Silikomart Cathedral

Сухофрукти (родзинки, в’ялена вишня, журавлина) 100г
Цукати з апельсинових скоринок 25г
Горіхи (один вид або мікс) 125г
Шоколадні краплі 150г
Борошно сильна 450г
Дріжджі інстантні 7г
Вода 150г
вершкове Масло-250г
Сіль 1 г
Цукор-100г
Спеції (за смаком) 1 -2г
Цедра одного апельсина

Глазур на сирному сирі:
Сир сирний 50г
Цукрова пудра 50г
Молоко 1-2 ч. л.

Дріжджовий кекс кейк з сухофруктами, шоколадом і цукатами покроковий рецепт

1. Сухофрукти (окрім цукатів) викласти в миску, залити теплою водою так, щоб вона лише покривала, додати за смаком ром. Залишити на 2-3 години під кришкою при кімнатній температурі. Відкинути на сито, повністю струсити надлишки води. Просушити, використовуючи паперові серветки. Підмішати в суміш цукаты.
2. Горіхи підсмажити на сухій сковороді, остудити, подрібнити (не дуже дрібно). З апельсина зняти цедру, змішати з 1 ч. л. цукру, підсушити при кімнатній температурі. У чашу міксера просіяти 260г борошна, додати цукор, дріжджі, спеції і цедру, перемішати насадкою Весло на низькій швидкості. Змінити насадку на Крюк.

3. Воду підігріти до 30-32°с, влити в борошняну суміш і почати замішувати тісто на низькій швидкості, поступово збільшуючи її до середньої. Коли борошно повністю об’єднається з водою, замішувати тісто ще 3 хв. Накрити чашу серветкою і прибрати в тепле місце (ідеально в духовку при t 35°c) на 45-50 хв. Тісто має збільшитися в обсязі майже в два рази. Одночасно з цим порізати кубиками масло і залишити його на цей же час при кімнатній температуре.
4. Після закінчення часу, просіяти в миску з тестом залишок борошна, додати сіль і вимісити протягом хвилини на низькій швидкості до об’єднання борошна в тісто. Продовжити заміс на середній швидкості, додаючи в тісто шматочки масла. Коли все масло вмешано, ввести сухофрукти, горіхи і шоколад. Вимісити тісто ще протягом хвилини. При необхідності домесить вручну. Форму змастити тонким шаром масла і рівномірно розподілити тісто. Накрити серветкою і залишити на 25-30 хв. при кімнатній температуре.
5. Духовку розігріти до 175°с. Випікати кекс протягом 45-50 хв., якщо верх кексу буде швидко темніти, прикрити шаром фольги. Поки кекс гарячий, витягти з форми і змастити 50г розтопленого вершкового масла по всій поверхні. Пересипати цукровою пудрою. У такому вигляді повністю остудити протягом 10-12 годин. Обернути шаром пергаменту, а потім шаром фольги. Залишити при кімнатній температурі на 2-5 днів. Перед подачею покрити глазур’ю і знову пересипати цукровою пудрой.
6. Глазур на сирному сирі:
Змішати сир кімнатної температури з цукровою пудрою до повністю однорідної пасти, влити молоко (простежити за необхідної консистенції) і знову перемішати. Покрити кекс.