Еклери з кракелином з заварним кремом і ягідною начинкою.
Інгредієнти
Кракелин:
100 гр коричневого цукру (можна білого)
100 гр борошна
90 гр м’якого вершкового масла
Заварне тісто:
стакан 200 мл
1 склянку води
100 гр вершкового масла
1 склянка борошна
4 яйця кімнатної температури
Щіпка солі, 1 ст. л. цукру
Крем:
600 мл молока
40 гр кукурудзяного крохмалю
3 яйця С0
150-200 гр цукру
Щіпка ванілі
150 гр вершкового масла.
Еклери з кракелином з заварним кремом і ягідною начинкою покроковий рецепт
1. Кракелин:
Всі інгредієнти з’єднати в чаші блендера і пробити до однорідності. Тісто розкачати між двома листами пергаменту до товщина 2 мм і покласти в морозилку на пару часов.
Всі інгредієнти з’єднати в чаші блендера і пробити до однорідності. Тісто розкачати між двома листами пергаменту до товщина 2 мм і покласти в морозилку на пару часов.
2. Заварне тісто:
В ківш влити воду, додати масло, сіль, цукор і поставити на вогонь. Нагріти до розчинення масла і всипати борошно. При постійному перемішуванні заварити борошно. Зняти з вогню і по одному ввести яйця, кожне добре вмішувати в тісто. Правильне тісто має стікати лентой.
В ківш влити воду, додати масло, сіль, цукор і поставити на вогонь. Нагріти до розчинення масла і всипати борошно. При постійному перемішуванні заварити борошно. Зняти з вогню і по одному ввести яйця, кожне добре вмішувати в тісто. Правильне тісто має стікати лентой.
3. Деко застелити папером для випічки. Викласти тісто або ложкою, або видавити з кондитерського мішка. Я використовую ложку для морозива. Дістати пісочне тісто з морозилки, вирізати круги такого ж діаметру, як і заготівлі еклерів і викласти поверх них.
4. Випікати при Т170 Із режим “верх-низ” 40-45 хвилин, час залежить від вашої духовки. Готовність я перевіряю по денця, якщо воно сухе і при постукуванні видає глухий звук значить готово. Остудить.
5. Крем:
Молоко підігріти. Окремо змішати яйця, цукор і крохмаль. З’єднати з молоком і при постійному помішуванні варити до закипання й густоти. Додати масло і заважати до його розчинення. Накрити в контакт папером для випічки і повністю остудити. Після перекласти в кондитерський мешок.
Молоко підігріти. Окремо змішати яйця, цукор і крохмаль. З’єднати з молоком і при постійному помішуванні варити до закипання й густоти. Додати масло і заважати до його розчинення. Накрити в контакт папером для випічки і повністю остудити. Після перекласти в кондитерський мешок.
6. В інший мішок викласти будь-ягідний або фруктовий соус. Я використовувала малинове варення. На денці зробити невеличку дірочку, видавити трохи крему, після трохи ягідної начинки і потім знову крем. Готові еклери за бажанням присипати цукровою пудрой.