Як зробити Фалафель з сочевиці з булгуром в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
▫️Сочевиця зелена — 300гр
▫️Булгур — 200гр
▫️Цибуля ріпчаста — 1/2 шт
▫️Часник свіжий — 4-5 зубчики
▫️нутове Борошно — 2-3 ст. л (для зв’язки)
можна використовувати будь-яку іншу
СПЕЦІЇ:
▪️копчена Паприка — 2 ст. л
▪️Коріандр — 2 ч. л
▪️Мускатний горіх — 2 ч. л
▪️Куркума — 1 ч. л
▪️Уцхо-сунелі — 1 ч. л (за наявності)
▪️Перець чорний мелений — 0,5 ч. л
▪️Хмелі-сунелі — 1 ч. л
▪️Сіль за смаком
ДЛЯ СОУСУ:
▫️Базилік зелений — 1 стебло
▫️Кешью — 50гр (заздалегідь замочити на 2 години)
▫️Кокосові вершки густі — 2 ст. л
▫️Сіль за смаком
Фалафель з сочевиці з булгуром в духовці покроковий рецепт
1. Сочевицю замочити на ніч. Промити злити воду. Сочевицю , цибулю і часник збити блендером, майже до однорідної маси, залишаючи легкий текстуру.
2. Розжарити сковорідку і просушити булгур до золотистого кольору. Далі залити водою (2 склянки) і готувати на середньому вогні до повного випаровування вологи і приготування булгура.
3. Булгур додати сочевицю, ретельно перемішати. ▶️ Додати нутовую борошно, спеції і ретельно перемішати. ▶️ Сформувати кульки ▶️ Обсмажити або запекти в духовке.
4. Інгредієнти для соусу просто збити разом Цей фалафель може бути самостійною стравою, а може стати начинкою для вашої шаурми/шавермы або піти. Так само ви можете накатати кульки і зберігати в морозилку.