Ферментированная капуста з морквою простий рецепт.
Інгредієнти
▫️1 невеликий качан капусти
▫️1 морквина
▫️300 мл теплої (!) води
▫️1 ст л солі
Ферментированная капуста з морквою покроковий рецепт
1. Натерти моркву, порізати капусту. Пом’яти руками, щоб капуста дала сік і залишити на 15 хвилин. У цей час змішати сіль і теплу воду. Покласти капусту в банку, залити водою, зверху покласти грузик. Закрити крышкой.
2. У мене кришка з отвором, тому я капусту не протикаю в процесі ферментації. Якщо кришка без дірки, треба протикати 1-2 рази в день дерев’яною паличкою. Замість грузика я використовувала пакет з водой.
3. Залишаємо банку при кімнатній температурі) Все, через пару днів – ваша щоденна порція пробіотиків для здоров’я кишечника – готова 👍🏻 Далі вже зберігаємо в холодильнику)