Фісташкові еклери з кремом

СМАРАГДОВІ ЕКЛЕРИ. Сьогодні приготуємо неймовірно смачні Фісташкові еклери з кремом рецепт простий в духовці!

Інгредієнти

на 20-25 шт

тісто:
вода 125 р
молоко 125 р
вершкове масло 82,5% 120 р
сіль 0.5 ч. л
цукор 1 ч. л
борошно 160 г
4-5 шт яйце (с1)

крем:
молоко 300 р
жовтки 4 шт
цукор 70 г
кукурудзяний крохмаль 35 р
фісташкова паста 120 р
вершкове масло 82,5% 80 г

Фісташкові еклери з кремом покроковий рецепт

1. Заварне тісто. Змішуємо в сотейнику воду, молоко, цукор, сіль, вершкове масло. Доводимо масу на середньому вогні до розчинення масла. Знімаємо з вогню. Всипаємо всю муку і швидко заварюємо тісто дерев’яною лопаткою. Коли всі інгредієнти об’єдналися ставимо на невеликий вогонь і підсушуємо тісто ще 1 хвилину. Перекладаємо тісто в чашу і даємо трохи охолонути. Яйця кімнатної температури злегка збиваємо вилкой.

2. вимішуємо Тісто дерев’яною лопаткою або за допомогою міксера(насадка весло). Вливаємо порціями яйця і кожен раз добре збиваємо до однорідності. Готове тісто повинно повільно стікати з лопатки рівним трикутником. Перекладаємо тісто в кондитерський мішок з насадкою. Відсаджуємо на перфорований килимок. Ставимо еклери в духовку, розігріту до 190 градусів на 20 хвилин, потім знижуємо до 160 градусів і сушимо ще 30 минут.

3. Заварний крем.
У чаші змішуємо кукурудзяний крохмаль, жовтки і цукор. Молоко доводимо до кипіння і вливаємо тонким струмком в яєчну суміш, активно заважаючи. Потім отриману масу перелити в сотейник і ставимо на невеликий вогонь, постійно помішуючи, доводимо до перших пузырей.

4. Готовий дорем остуджуємо до 40 градусів і вводимо масло. Потім додаємо фісташкову пасту і збиваємо до однорідності. Перекладаємо крем кондитерський мішок і охолоджуємо 1 годину холодильнике.