Французькі булочки з заварним кремом і родзинками

Як зробити дуже смачні Французькі булочки з заварним кремом і родзинками рецепт простий. ЗНАХІДКА для кожного – СОКОВИТІ здобні БУЛОЧКИ з начинкою. Булочки з заварним кремом. Дріжджове тісто. Домашні булочки з заварним кремом і родзинками готую на основі свого кращого універсального дріжджового тіста.

Інгредієнти

Для тесту:
500 гр борошна
60 гр цукру (можна більше)
1 яйце
60 гр вершкового масла
250 гр молока
1/2 год л солі
15 гр свіжих дріжджів (5-6 сухих)

Для заварного крему:
250 гр молока
40 гр цукру
2 жовтки
20 гр кукурудзяного крохмалю
1 год л экстакта ванілі або 10 гр ванільного цукру
100 гр родзинок

Для обмазки:
1 яйце

Французькі булочки з заварним кремом і родзинками покроковий рецепт

1. Почнемо приготування. Викладіть у велику миску борошно (500 г), цукор (60 гр), сіль (1/2 год л), дріжджі (15 гр), молоко (250 гр), яйце (1 шт) і перемішайте. Додайте вершкове масло (60 гр) і замісіть тісто (за необхідності відрегулюйте рідина). Замісіть тісто на столі 10 хвилин, сформуйте кульку і покладіть в миску на расстойку на 60-90 хвилин до збільшення в 2 рази. Поки підходить тісто приготуємо заварний крем.

2. в сотейник Налийте молоко (250 гр), додайте цукор (40 гр) і поставте нагріватися на плиту. В окремій мисочці змішайте жовтки (2 шт) і кукурудзяний крохмаль (20 гр) до однорідності. Маленькою цівкою додайте суміш до молока і доведіть до кипіння. Постійно перемішуючи проварити на маленькому вогні 2-3 минуты.

3. За бажанням додайте екстракт ванілі (1 ч л) і перемішайте. Перекладіть крем в миску, накрийте харчовою плівкою в контакт і остудіть в холодильнику. Тісто викладіть з миски і розкачайте в прямокутник приблизно 38х38 див. Викладіть заварний крем і розподіліть його рівномірно по всій поверхні тіста, залишивши по краях по 1 см.

4. Викладіть родзинки. Попередньо замочіть родзинки в окропі. Скрутіть рулет і наріжте булочки шириною 3-4 див. Перекладіть на деко, застелене пергаментом, прикрийте харчовою плівкою і залиште підходити на 40 хвилин (до збільшення в 1,5 рази).

5. Підійшли булочки змастіть збитим яйцем. Випікайте при 180 С без конвекції 20 – 25 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку. Дайте охолонути і булочкам наслаждайтесь.