Як зробити Французькі солодкі тости з корицею класичні Пан Пердю на сніданок простий рецепт домашній. Французькі тости, які не з Франції 😁 принаймні назву «French toasts» вони отримали з-за того, що американський кухар з прізвищем French вирішив їх так назвати) У Франції ж вони називаються «pain perdu» 😅 Для «пан пердю» нам знадобиться (для двох порцій):
Інгредієнти
-4 слайсу хліба
-1 ціле яйце + 1 жовток
-1ст.л. цукру
-1ч.л. кориці
-щіпка солі
-60мл молока
Французькі солодкі тости з корицею класичні Пан Пердю покроковий рецепт
1. Нарізаємо батон/бріош на шматочки товщиною 1,5-2см (якщо хліб занадто м’який, то його краще підсушити кілька хвилин в духовці при 180*) Для заливки спочатку змішуємо яйце, жовток, цукор, корицю і сіль, і тільки потім додаємо молоко (таким чином, у нас точно вийде максимально однорідна заливка).
2. Занурюємо хліб з двох сторін в заливці по 20-40 секунд (головне, зловити момент, щоб хліб занадто сильно не просочився і не розвалився) Смажимо тости на середньому вогні на вершковому маслі до золотистого кольору (якщо слайсы дуже товсті, то при смаженні з однією з сторін можна накрити сковороду кришкою або після того, як тости пожарились, ви можете доготувати їх в духовці буквально пару хвилин).
3. При бажанні на одну з сторін тостів (або на 2 😄) викладаємо трохи сах. пудри або цукру і смажимо з цього боку ще пару хвилин. Так тости знайдуть карамельну скоринку! Даємо їм трохи охолонути і подаємо!
4. Звичайно, з сах. пудрою, шоколадом та морозивом – це просто відвал всього 🤤 Але також їх можна подавати з медом, різними сиропами, джемом, варенням… загалом, з чим ви любите 😁
Відео рецепт 👇