Французький багет в духовці класичний в домашніх умовах простий рецепт 🥖 Виходить дуже смачний і з хрусткою скоринкою хліб. Ось вже 13 років я насолоджуюся купленим французьким багетом. І нарешті я вирішила його спекти сама. Рецепт залишу тут і для вас🤗 💖Французький багет💖
Інгредієнти
На 4 багету:
600 гр пшеничного борошна
400 мл теплої води
7 гр сухих дріжджів
2 ч. л солі без гірки
1 ч. л рослинного масла для змащування чаші
Французький багет в духовці класичний в домашніх умовах покроковий рецепт
1. для початку просіваємо Борошно , далі додаємо дріжджі і сіль. Поступово вливаємо теплу воду і замішуємо м’яке тісто. Тісто добре вимісити. Потім кладемо його в змащену рослинним маслом чашу і накриваємо харчовою плівкою. Кутаем в теплу ковдру і залишаємо приблизно на час.
2. Далі як тільки тісто підійде, знову його обминаємо і прибираємо в тепле місце ще на 40 хвилин. Як тільки тісто підніметься вдруге, ділимо його на 4 частини. Кожну частину розгортаємо в прямокутник і звертаємо в щільний рулет.
3. Кладемо майбутній багет на деко і накриваємо кухонним рушником, залишаємо на растойку. Далі змащуємо її рослинним маслом і присипаємо борошном. Духовку треба розігріти на 260 градусов.
4. Перед випічкою робимо на багеті надрізи лезом. Як тільки відправите деко з багетом в духовку, знижуємо температуру до 230 градусів і вниз кладемо форму з гарячою водой.
5. Випікаємо багет приблизно 25-30 хвилин. Все залежить від духовки. Як тільки верх трохи підрум’яниться, багет готов.
Відео рецепт 👇