Французький десерт пиріг клафуті з малиною

Малина-напевно, моя сама улюблена ягода в десертах і випічці. Красива, фотогенічна. Смак солодкий з кислинкою. І купити сезонну малину у бабусь можна аж до жовтня. Як приготувати смачний Французький десерт пиріг клафуті з малиною рецепт простий в духовці. Ну ідеально ж! А сьогодні дуже простий рецепт французького десерту клафуті з малиною. Клафуті-це щось середнє між пирогом і запіканкою. Готується швидко, так само швидко з’їдається.

Інгредієнти

Яйця-3шт.
Цукор-100г
Вершкове масло-50г
Молоко-120мл.
Борошно-120г
Малина-220г
Ванільний цукор -за смаком
Цукрова пудра для посипання

Французький десерт пиріг клафуті з малиною покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Яйця збиваємо з цукром і ванільним цукром до об’єднання. Вводимо розтоплене вершкове масло, молоко і ще раз взбиваем.
2. В кінці додаємо просіяне борошно, розмішуємо віночком, щоб не було грудочок. 20г борошна я замінила кокосовою стружкою. Малину промиваємо , обсушуємо полотенцем.

3. Форму змащуємо маслом і викладаємо на дно малину. Зверху виливаємо тісто. Випікаємо при 180 ° С 30-40 хвилин до золотистого кольору. Перед подачею рясно посипати цукровою пудрой.