Французький пиріг Тарт Татен з яблуками з листкового тіста

Як зробити смачний Французький пиріг Тарт Татен з яблуками з листкового тіста класичний рецепт простий. Карамель, яблука та кориці у поєднанні з листковим тісто – це те, що ви повинні спробувати цієї осені!

Інгредієнти

– 4-6 яблук
– 1/2 лимона
– 100 гр цукру
– 2 ст л води
– 75 гр вершкового масла
– 1/2 год л кориці
– 300 гр листкового тіста

Французький пиріг Тарт Татен з яблуками з листкового тіста покроковий рецепт

1. Очищені яблука нарізаємо на четвертинки (якщо яблука великі, можна на 6 частин), виймаємо серцевину. Поливаємо яблука лимонним соком Тепер карамель – заздалегідь підготуйте всі інгредієнти! Пиріг печеться прямо в сковорідці, тому потрібно взяти вогнетривку, яку можна буде покласти в духовку.

Висипаємо цукор і вливаємо воду. Не перемішуючи (просто злегка трусіть сковорідку за ручку), чекаємо, поки цукор розчиниться у воді і почне утворюватися карамель – це займе близько 10 хвилин на середньому огне.

2. Акуратно додаємо вершкове масло, через кілька хвилин додаємо корицю і викладаємо яблука. Тушкуємо близько 10-15 хвилин – ви побачите, як карамель Злегка загусне розкачуємо тісто до діаметру сковорідки. Даємо яблук трохи охолонути і викладаємо на них тісто. Випікаємо спочатку 10 хв при 190, потім ще приблизно 15 хв при 180.

3. Коли тарт готовий, залишаємо його у вимкненій духовці з відчиненими дверцятами близько 10 хвилин Даємо пирогу охолонути в сковорідці, потім накриваємо її великою тарілкою і перевертаємо тарт. Потрібно ще трохи почекати, і можна посипати цукровою пудрою Раджу подавати з ванільним морожений, спробуй!

Відео рецепт 👇