Французький пиріг з грушею невидимка, мало тіста

Пиріг дійсно називається невидимим, а все тому що в ньому багато начинки і зовсім мало тісто, так і на тісто в загальноприйнятому сенсі воно не схоже, а більше нагадує суфле. ⠀Як зробити Французький пиріг з грушею невидимка, мало тіста, багато начинки рецепт простий. До речі, з яблуками цей пиріг виходить ще смачніше, у них більш виражений смак і аромат. А можна навпіл яблука і груші 🍐+🍎 Зверху я посипала пиріг штрейзеля, виходить м’який і ніжний усередині з хрусткою скоринкою зверху 🤤

Інгредієнти

На форму 20х10 см:
Груші конференц – (яблука) 800 г 🍐

Тісто:
Яйця 2 шт. 🥚
Ванільний цукор 1 ч. л.
Вершкове масло 30 г 🧈 + 10 г для змащування
Цукор 50 г
Молоко 100 мл 🥛
Сіль щіпка 🧂
Борошно 70 р
Розпушувач 1 ч. л.

Штрейзель:
Вершкове масло 30 г
Борошно 60 г
Цукрова пудра 30 м

Французький пиріг з грушею невидимка, мало тіста покроковий рецепт

1. Груші нарізати уздовж на 4 частини, очистити від шкірки, вирізати серцевину і нарізати тонкими скибочками. Яйця збити з цукром і ванільним цукром. Влити розтоплене вершкове масло, молоко, додати сіль, перемешать.
2. Всипати борошно з розпушувачем і перемішати до однорідної консистенції. Форму для запікання змастити вершковим маслом. Кожен скибочку груші занурити в тісто і викласти у форму.
3. Зверху долити залишки тіста, трохи постукати формою об стіл, щоб тісто розлилося рівномірно. Випікати пиріг при температурі 200° протягом 30 минут.
4. Тепер приготуємо штрейзель: змішати вершкове масло, нарізане шматочками, з борошном і цукровою пудрою до стану крихти. Рівномірно посипати штрейзеля пиріг і випікати ще 20 хвилин. Готовий пиріг повністю остудити ☕