Французький цибулевий суп з білим вином і сиром

Легендарне страва французької кухні. Чудовий цибулевий суп! Як зробити Французький цибулевий суп з білим вином і сиром простий рецепт.

Інгредієнти

✅Цибулю 400 гр
✅Масло вершкове 30 гр
✅Вино біле сухе 150
✅Олія 40 мл
✅Бульйон яловичий 800 мл
✅Сир 100 гр

Французький цибулевий суп з білим вином і сиром покроковий рецепт

1. Нарізаємо цибулю пір’ям і відправляємо в сковороду в якому розігріли вершкове і рослинне масло. Тушкуємо під кришкою 45-50 хвилин на мінімальному вогні, періодично помішуючи. Коли цибуля почне корічневеть солимо, перчимо, насипаємо мускатний горіх і вливаємо 150 мл. білого сухого вина.

2. Выпариваем алкоголь і вливаємо заздалегідь приготований яловичий бульйон. Даємо закипіти, а тим часом приготуємо хлібні грінки з сиром Грюйер. Для цього наріжемо французький багет на скибочки шириною 1 см і відправимо підсихати в духовку на 5-10 хв попередньо насипавши трохи сыра.

3. Коли грінки готові перелити суп в порційні горщики. Прямо в суп укладаємо грінки і засипаємо верх сиром. В духовку на 5 хвилин і наш чудовий цибулевий суп готовий!

Відео рецепт 👇