Грибний суп-пюре з печериць

Як зробити Грибний суп-пюре з печериць рецепт простий. Поки ми не пішли далеко в стрічці від ароматного грибного бульйону, поділюся з вами рецептом смачного затишного супчика. Подавати можна зі сметаною або вершками, смаженими грибами і сухариками. Для сухариків: хліб нарізати на невеликі кубики, викласти їх на деко застелений папером для випічки, посипати орегано або тертим сиром, полити тонкою цівкою оливкової і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 7-10 хвилин (до рум’яності).

Інгредієнти

•250г печериць
•2 картоплини
•грибний або овочевий бульйон
•1 цибулина або цибулю-порей
•оливкова олія
•сіль
•сметана/сливам, сухарики, смажені гриби для подачі

Грибний суп-пюре з печериць покроковий рецепт

1. Картоплю нарізати кубиками, шампіньйони – скибочками. Цибулину дрібно нарізати і обсмажити в каструлі на оливковій масле.
2. Додати гриби з картоплею і обсмажувати ще кілька хвилин. Залити гарячим бульйоном (щоб рідина покривала овочі) і варити 20 минут.
3. Посолити. Подрібнити суп блендером. За бажанням подавати зі сметаною, скибочками обсмажених грибів і сухариками.