Фруктовий пиріг з дріжджового тіста на йогурті і воді

Як зробити смачний Фруктовий пиріг з солодкою начинкою з дріжджового тіста на йогурті і воді рецепт простий.

Інгредієнти

Йогурт натур – 300 мл
тепла Вода – 150 мл
Цукор – 3 ст. л.
Сіль – 1 ч. л.
Дріжджі сухі – 1,5 ст. л.
Масло вершкове розтоплене – 100 г
Борошно – 800-850 р

Для начинки
свіжі персики, яблука, груші або сливи 🍎 🍐 🍑

Фруктовий пиріг з дріжджового тіста на йогурті і воді покроковий рецепт

1. В йогурт або кефір, кімнатної температури, додати теплу воду, цукор і дріжджі, залишити на 15 хвилин. Додати сіль, вершкове масло і борошно. Замісити тісто і залишити в теплому місці на 1,5 години. ⠀

2. Сформувати пироги і дати постояти ще 20 хвилин. Перед випічкою змастити сумішшю жовтка з молоком. ⠀ Випікати при 180 градусах 35-40 хвилин. ⠀ Гарячими не є! 😉Це дуже шкідливо! Дайте їм охолонути. ⠀

3. Для начинки можна використовувати свіжі персики, яблука, груші або сливи 🍎 🍐 🍑 На тісто 1-2 ложки картопляного крохмалю, потім нарезаннті фрукти, цукор за смаком і зверху, ще ложку крохмалю. ⠀

4. А можна відкинути на друшляк не рідке варення, дати стекти сиропу ( з нього зварити компот), а фрукти або ягоди – в пиріг 🥧

Відео рецепт 👇