Фрикадельки з брокколі

Як смачно зробити Фрикадельки з брокколі простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко. «Залізними» продуктами і помічниками можна лише підтримувати рівень гемоглобіну, можливо трохи підняти, коли рівень не критично низький. Варіант «залізного» обіду/вечері для всієї родини і малюків.

Інгредієнти

Для фрикадельок(універсальний рецепт):

– 500г фаршу (у мене курка+кролик)
– Цибуля 1 шт
– Яйце 1 шт
– Брокколі 3 суцвіття
– Молоко рослинна 60мл
– Панірувальні сухарі 3 ст. ложки
– Сіль, сухий.часник, паприка солодка

Для соусу(помічник засвоєння заліза):

– Помідор 2 шт
– Шпинат 20г
– Томат.паста 1 ч. ложка
– щіпка Цукор (з 2х років)
– Вода 100мл

Фрикадельки з брокколі покроковий рецепт

1. До фаршу трьом цибулю і суцвіття сирої брокколі на дрібній тертці. Змішуємо фарш, яйце, цибуля, брокколі, сухарі і спеції. Вимішуємо. На руки капнути рослинно масло, сформувати фрикадельки і обсмажити на повільному вогні 3-4 хвилини. Перекласти у форму з фольгою, зверху накрити. Запікати 25 хвилин при 180гр.

2. Для соусу знімаємо шкірку з помідорів, обшпаривши їх окропом, покласти всі інгредієнти в блендер і добре збиваємо. (Цукор потрібен для того щоб прибрати кислоту. Можна без нього, але соус буде кисленький). Нагріваємо соус на повільному вогні. Додаємо крохмаль і томом поки соус не загусне слегка.

3. Перекладаємо в соус готові фрикадельки, перемішуємо і подаємо до столу😍 Якщо у вашого малюка немає проблем з рівнем гемоглобіну, ви можете зробити такі фрикадельки в вершках🤤 буде дуже смачно!