Коротше це бомба! Це мегалайк, дуже хочеться, щоб рецепт побачило більше людей. Як зробити Гарбузове булочки на дріжджах солодкі рецепт простий в духовці.
Інгредієнти
Я робила 2й обсяг (це 9-10 шт гарбузів і деко з синабон), внизу пропорції на 1 обсяг
*150 гр. Гарбузового пюре
*150 мл вершків 10%
*50 гр цукру
*50 гр вершкового масла
*400 гр пшеничного борошна в. с.
*Щіпка солі
*1 ч. л. неповна куркуми (можна без)
*5гр сухих швидкодіючих дріжджів (у мене саф момент)
*1 яйце
*Начинка варена згущене молоко 100гр +/- і можна без неї
*Молоко+жовток змастити булочки + цукровий пісок
*Палички кориці для прикраси
Гарбузове булочки на дріжджах солодкі покроковий рецепт
1. Шматочки гарбуза без шкірки запекти в мікрохвильовій печі (в миску шматочки і трохи води і на макс потужність хвилин на 10-15, коли буде м’яка – готово). Можна запекти в духовці. Змішати гарбузове пюре, цукор та вершки (я пробила заглибним блендером). Додати м’яке вершкове масло (розтопити і остудити), додати злегка збите яйце і перемішати. Окремо з’єднати борошно, сіль, дріжджі і куркуму, перемешать.
2. Додати в кілька етапів сухі інгредієнти в рідкі і замісити тісто, я спочатку вручну, потім в міксері гаком вымешивала. См. консистенцію на відео. У миску/ каструлю покласти тісто, закрити плівкою і залишити хвилин на 30-40 в тепле місце. Тісто має піднятися в кілька разів. На присипаній борошном стільниці викласти тісто і сформувати колбасу.
3. Розділити на 10 рівних частин, сформувати кульки і їх розплющити, в центр покласти начинку (це за бажанням), у мене ч. л. вареного згущеного молока. Викласти на пергамент на деко для підйому хвилин на 20. Потім зробити гарбузики як на відео, потрібна спеціальна кулінарна нитку і її краще промазати маслом (нитка прилипає).
4. Булочки змастити жовтком з молоком і посипати цукром. Випікати ок 30 хв. на 165°С (режим верх низ), до рум’яного кольору. Потім остудити і акуратно прибрати ниточки. А ось є краще теплими з чаєм або молоком 🔥 Дуже сподіваюся, що у вас все вийде і булочки вам сподобаються!
Відео рецепт 👇