Гарбузовий кекс з волоськими горіхами

Як зробити Гарбузовий кекс з горіхами рецепт простий в духовці. Текст пишу, сидячи на лавці під осіннім листопадом 🍂🍁🍂🍁🍂 біля музичної школи! Чекаю онуку. Час обмежений, так що для вас дивовижний гарбузовий 🎃 кекс з волоськими горішками! Ловіть, а я побігла.

Інгредієнти

(на форму d=20-21 см):

ГАНАШ:
100 г карамельного шоколаду
50 г вершків 33%
жиро-розчинний барвник опціонально

КЕКС:
200 г гарбузового пюре (як приготувати дивись тут 👉 #эккэтыква)
1 яйце ІЗ
сіль щіпка
190 г звичайного+10 г ванільного цукру
60 г рослинної олії
200 р борошна
10 г розпушувача
1/2 ч. л кориці
по 1/4 ч. л імбиру
по 1/8 ч. л мускатного горіха і кардамону
100 г волоських горіхів, перемелених у борошно

Гарбузовий кекс з горіхами покроковий рецепт

1. Шоколад помістити у високу склянку. Вершки нагріти до 70-80°. Вилити на шоколад, трохи почекати і вимісити до однорідності. Остудити масу до 30°. Додати барвник і пробити заглибним блендером. Накрити плівкою в контакт і залишити для стабилизации.
2. Кекс.
Форму змастити маслом і присипати борошном. Цукру з’єднати з яйцями і сіллю, збити ручним віночком до світлої пінки. Додати пюре гарбуза, раст. масло, перемішати. Борошно з розпушувачем просіяти, додати спеції і горіхи, перемішати. З’єднати рідку і суху маси, добре перемішати, добре перемішати. Викласти тісто у форму і відправити в заздалегідь розігріту до 180° духовку.

3. Випікати 45-50 хвилин (орієнтуйтеся на свою форму і духовку). Перевірити готовність на суху шпажку. Готовий кекс вийняти з форми, остудити на решітці, потім трохи охолодити в холодильнику і нанести ганаш. Прикрасити за бажанням і з’їсти з удовольствием.