Готуємо Гарбузовий пиріг бабка з корицею рецепт простий. За якимось неймовірним кількістю ваших реакцій на вчорашні сториз, я зрозуміла, що правда скучили за смачними рецептами) Як завжди трапився експромт, в холодильнику знайшлося гарбузове пюре, яке необхідно було терміново пустити в діло.
І це було відмінною ідеєю спекти ароматну плетінку. А ось спекти її в єдиному екземплярі було великою помилкою, так як змели її настільки швидко, що я навіть не встигла зняти для дівчаток з Телеграм розріз😂 Тому наводжу рецепт на 2 шт., не повторюйте мою помилку.
І це було відмінною ідеєю спекти ароматну плетінку. А ось спекти її в єдиному екземплярі було великою помилкою, так як змели її настільки швидко, що я навіть не встигла зняти для дівчаток з Телеграм розріз😂 Тому наводжу рецепт на 2 шт., не повторюйте мою помилку.
Інгредієнти
Кількість інгредієнтів наведено на 2 шт.
Тісто.
✔️170 г теплого молока
✔️150 г гарбузового пюре (можна використовувати пюре для дитячого харчування)
✔️30г цукру
✔️10 р. сухих дріжджів
✔️Щіпка солі
✔️450-500 г борошна
✔️50 р. вершкового масла (розтопити)
Начинка.
✔️70 г. м’якого вершкового масла кімнатної температури
✔️100 г коричневого цукру
✔️2 ч. л. кориці
Гарбузовий пиріг бабка з корицею покроковий рецепт
1. Гарбузове пюре.
Гарбуз очистити, нарізати скибочками і запекти в духовці до м’якості. Потім подрібнити м’якоть в блендері до стану пюре.
Гарбуз очистити, нарізати скибочками і запекти в духовці до м’якості. Потім подрібнити м’якоть в блендері до стану пюре.
2. Тісто.
Підігріти молоко до температури приблизно 30 градусів, розчинити дрожжи в молоці з ложкою цукру із загальної кількості до повного розчинення, додати сіль, остигле гарбузове пюре, решту цукру і половину борошна. Почати замішувати тісто, додаючи частинами розтоплене масло і решту борошна. Сформувати з отриманого тіста кулю, покласти в миску змащену маслом і залишити підніматися на 1 годину в теплому місці, накривши пленкой.
Підігріти молоко до температури приблизно 30 градусів, розчинити дрожжи в молоці з ложкою цукру із загальної кількості до повного розчинення, додати сіль, остигле гарбузове пюре, решту цукру і половину борошна. Почати замішувати тісто, додаючи частинами розтоплене масло і решту борошна. Сформувати з отриманого тіста кулю, покласти в миску змащену маслом і залишити підніматися на 1 годину в теплому місці, накривши пленкой.
3. Начинка.
Змішати коричневий цукор з корицей.
Змішати коричневий цукор з корицей.
4. Коли тісто підійде, розкачати його в прямокутник товщиною близько 5-7 мм, змастити тісто м’яким вершковим маслом і рівномірно розподіліть начинку.
Скачати в рулет, розрізати уздовж навпіл, не доходячи кількох сантиметрів до краю і переплести обидві половини джгутом, зрізом наружу.
Скачати в рулет, розрізати уздовж навпіл, не доходячи кількох сантиметрів до краю і переплести обидві половини джгутом, зрізом наружу.
5. Краю підігнути вниз, перекласти в прямокутну форму, накрити плівкою і залишити на расстойку хвилин на 15. Потім змастити плетінку яєчним жовтком і випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин до золотистого цвета.