Плавучий острів десерт

Як смачно зробити Плавучий острів французький десерт простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко. Плавучий острів (Ile Flottante) – це класичний французький десерт у вигляді острова меренги, плаваючого в ніжному заварний крем. До речі, аналог цього десерту є майже в будь-якій кухні! Наприклад, у Росії цей десерт називається “сніжки”. Обов’язково приготуйте, це дуже смачно! Я вирішила додати рецепт тропічну нотку і зробила його на кокосовому молоці. Зберігайте, щоб не втратити!

Інгредієнти

Для острівців:
Білок 4 шт
Цукор 100 р
Кокосове молоко 200 мл

Для крему:
Нежирне кокосове молоко 500 г
Жовтки 4 шт
Стручок ванілі 1 шт
Цукор 40 г

Плавучий острів десерт покроковий рецепт

1. Білки почати збивати на середній швидкості до легкої піни. Не перестаючи збивати, всипати потроху цукор, збільшити швидкість і збити щільну меренгу. Вона повинна добре тримати форму. У сотейнику нагріваємо молоко. Формуємо з меренги кульки або кнелі, мені зручно це робити ложкою для мороженого.

2. Опускаємо кульки з меренги в гаряче молоко і варимо за 20 секунд з кожної сторони. Виймаємо. Цукор змішати з жовтками. .Струсок ванілі розрізаємо навпіл, выскребаем насіння. У сотейнику змішуємо кокосове молоко, насіння ванілі і сам стручок. Нагріваємо до кипения.

3. Виливаємо половину гарячого молока, жовтки, швидко помішуючи. Перелити цю суміш назад в сотейник і варимо крем, безперервно помішуючи до 83 градусів. Відразу знімаємо з вогню і пропускаємо крем через сито. У гарячому сотейнику не залишати, може згорнутися! У глибоку тарілку наливаємо крем, викладаємо в нього сніжки. Зверху посипаємо підсмаженими пелюстками мигдалю і поливаємо карамельним топпінгом (я використовувала кленовий сироп). Насолоджуємося!

Відео рецепт 👇