Гарбузовий суп в гарбузі в духовці

Як смачно зробити Гарбузовий суп в гарбузі в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Рецепт гарбузового супу, запеченого прямо в гарбузі. Я не готувала грінки-крутони в цей раз, просто обсмажила хліб, але вам раджу їх приготувати.

Інгредієнти

2 невеликі гарбуза( 800-1000 г кожна)
2 ч. л. рослинного масла
100 г сиру грюйєр, натерти на крупній тертці
2 великі щіпки меленого мускатного горіха
250 мл вершків жирністю 15% і вище
400 мл овочевого бульйону
сіль, перець, за смаком
2 ст. л. оливкової олії для смаження

ДЛЯ КРУТОНІВ:
6 скибочок білого хліба
1 зубчик часнику, дрібно порізати
1 ст. л. оливкової олії
1 ч. л. сухого орегано
1/3 ч. л. пластівців копченої паприки (можна замінити меленою паприкою)

Гарбузовий суп в гарбузі в духовці покроковий рецепт

1. Розігріти духовку до 190°С. Гарбуза помити, акуратно зрізати верхівку, вискобліть насіння, змастити м’якоть рослинним маслом, викласти сир і посипати мускатним горіхом. У каструльці змішати вершки з бульйоном, прогріти на середньому вогні (не кип’ятити), посолити і поперчити за смаком і залити в гарбуза, не доходячи 1 см до краю тыквы.
2. Гарбуза закрити кришечками, трохи зсунувши кришечки в бік для виходу пари. Перекласти гарбуз у форму для запікання або на деко з високими бортами. Запікати в духовці від години до готовності м’якоті гарбуза. Для крутонів розігріти у великій сковороді оливкову олію. У хліба відрізати кірки і нарізати на кубики 1 см.

3. Обсмажити часник на середньому вогні протягом 2 хвилин, постійно помішуючи. Додати кубики хліба, посипати орегано і паприкою, зверху полити оливковою олією, добре перемішати, щоб всі крутони вкрилися спеціями. Смажити крутони на маленькому вогні, постійно помешивая10-15 хвилин. Дістати гарбуза з духовки, зняти кришки з гарбузів, ложкою акуратно зіскоблити м’якоть в бульйон, намагаючись не розірвати шкірку, за бажанням пюрировать з допомогою блендера. Подавати суп в гарбузі з крутонами.