Гарбузовий крем суп з вершками і креветками

Як зробити смачний Гарбузовий крем суп з вершками і креветками рецепт простий. це самий осінній суп 🍁😄 У мене він асоціюється з чимось затишним, зігріває і домашнім. А яке у вас блюдо пов’язано з осінню?)

Інгредієнти

КБЖУ ~ 95/ 1,3/ 7,7/ 5,5

* гарбуз – 600 г
* болгарський перець – 1 шт
* цибуля – 1 шт
* часник – 3 зубчики
* базилік ~ 6 листочків
* рослинна олія – 2 ст. л.
* вершки 20% – 300 мл

сіль і спеції – за смаком, у мене:
* сіль ~ 1 ч. л.
* копчена паприка – 1 ч. л.
* мускатний горіх – 1 / 3 ч. л.
* мелений перець – 1/3 ч. л.

Гарбузовий крем суп з вершками і креветками покроковий рецепт

1. Гарбуз і перець нарізаємо крупно. Часник і цибулю дрібно кришимо. Обсмажуємо цибулю і часник на олії кілька хвилин. Додаємо гарбуз і перець. Смажимо на великому вогні ще 2-3 минуты.

2. Зволікаємо, щоб не пригоріло. Перекладаємо все в каструлю, додаємо 500 мл води, солимо і варимо до повного приготування гарбуза (~ 15 хвилин).
3. Перекладаємо все в блендер, додаємо базилік, спеції і вершки. Пробиваємо до однорідності. Переливаємо назад в каструлю і доводимо до кипіння. Можна досолити, якщо необходимо.

4. ДЛЯ ПОДАЧІ.
Для першого варіанту потрібні керамічні горщики, листкове бездріжджове тісто і яйце. Трохи розкачуємо тісто, вирізаємо коло трохи більше, ніж діаметр горщика, наливаємо суп, накриваємо тестом і трохи закріплюємо його. Змащуємо збитим яйцем і відправляємо в духовку ~ на 15 хвилин при 200 С.
5. Для другого варіанту обсмажуємо очищені креветки з часником ~ 30 секунд з кожного боку на великому вогні. Акуратно викладаємо на суп, посипаємо зеленню або кунжутом.

Відео рецепт 👇