Гарний Мармуровий паска з шапочкою штрейзеля

Гарний Мармуровий паска з шапочкою штрейзеля простий рецепт. Якщо ви любите експериментувати і не боїтеся пробувати щось нове, пропоную приготувати мармуровий паска з двох видів тіста шоколадне і ванільне, а шапочку паски прикрасимо штрейзельной крихтою.

Інгредієнти

Шоколадне тісто:
180 гр борошно пшеничне
3 ст л цукор
3 ст л какао порошок
1 год л дріжджі
1 шт яйце
50 гр вершкове масло
80 мл молоко
1 ст л рослинне масло
щіпка солі

Ванільне тісто:
250 г борошно пшеничне
3 ст л цукор
ваніль
1 год л дріжджі
1 шт яйце
50 гр вершкове масло
80 мл молоко

Штрейзельная крихта:
2 ст л борошно
2 ст л цукор
25 г вершкове масло

Гарний Мармуровий паска з шапочкою штрейзеля покроковий рецепт

1. Готуємо шоколадне тісто. З’єднати сухі інгредієнти. Борошно, цукор, щіпка солі, какао порошок і дріжджі. Перемішати. В окремій чашці з’єднати яйце, тепле молоко і розтоплене вершкове масло, перемішати. Поступово вводимо сухі інгредієнти. Замішуємо тісто і в кінці додаємо рослинне масло.
2. Тісто накрити харчовою плівкою і прибрати в тепле місце на 1 годину. Аналогічно замішуємо ванільне тісто. Сухі інгредієнти окремо, рідкі окремо. З’єднати і замісити тісто, також прибрати в тепле місце на 1 годину.
По закінченню часу обминаємо тісто. Перед роботою з тестом руки і робочу поверхню змастити рослинною маслом.
3. Шоколадне тісто розподіляємо по робочій поверхні, краще це зробити на килимку або пергаментним папером. Аналогічно робимо і з ванільним тестом. Поверх світлого тіста викладаємо шоколадне. Звертаємо в рулет. Розділити на пополам.
4. Кожен шматочок тіста згорнути в равлика. Викладаємо у форму для випічки діаметром 11 див. Накрити харчовою плівкою і прибрати в тепле місце на 40 хвилин. Доя штрейзельной крихти з’єднати борошно, цукор і розм’якшене вершкове масло.

5. Перетерти в крихту і прибрати в холодильник. Тісто збільшилося в два рази, зверху присипати крихтою. Відправляємо в розігріту духовку при температурі 160-170 гр. Випікати 30-40 хвилин. Приємного апетиту!