Як зробити смачний Горіховий торт з шоколадом рецепт простий.
Інгредієнти
Для горіхових коржів:
8 білків
Щіпка солі
240 г цукру
330 г мелених волоських горіхів
Для крему:
300 г білого шоколаду
300 мл кондитерських вершків
100 г вершкового масла
Декор:
200 р білого шоколаду
3-4 ст. л. олії
40 г смажених фісташок
Горіховий торт з шоколадом покроковий рецепт
1. Підготуйте 5 аркушів паперу для випічки, на яких намалюйте кола діаметром 26 див Потім злегка змастіть їх і присипте борошном, щоб було легше знімати коржі. Помістіть яєчні білки в чисту суху металеву миску і збийте з дрібкою солі до пишноти. Потім почніть додавати цукор і збивати, поки не отримаєте щільну і блискучу білкову массу.
2. Додайте мелені волоські горіхи і злегка перемішайте. Розкладіть суміш по 5 мисках. В ідеалі – зважити з допомогою кухонних ваг. Розподілити тісто по кожному намальованому колі. Випікати коржі окремо при 190°С ок. 6-8 хвилин. Остудіть їх і зніміть з паперу. Для крему доведіть до кипіння вершки, почекайте 3-4 хвилини і додайте білий шоколад.
3. Залиште на 2-3 хвилини, не перемішуючи, потім перемішайте і отримаєте однорідний блискучий ганаш. Додайте масло і перемішайте. Охолодіть крем до кімнатної температури. Змастіть коржі кремом і поставте в холодильник на 3-4 години, щоб крем став твердим. Для глазурі розтопити на водяній бані білий шоколад і масло.
4. злегка Остудіть, вийміть торт з холодильника і полити глазур’ю. Посипте подрібненими фісташками і знову приберіть в холодильник на 5-6 годин, бажано на ночь.