Гострий соус хабанера з перцю

Як зробити Гострий соус хабанера з перцю простий рецепт. Для тих хто любить по-гарячіше 😉 Сьогодні зварила соус з гострих жовтих перчиком Хабанера. Вийшло дуже дуже гаряче 🔥 просто бомба 💣 найцікавіше, те що мій чоловік, який є головним дегустатором, високо оцінив цей соус, хоча аромат і смак свіжого Хабанера йому не подобається. Хочу нагадати, що Хабанера відноситься до числа найбільш пекучих і неймовірно гострих перців. Загалом треба бути дуже обережним ‼️А для тих хто все таки зважиться приготувати цей соус, напишу рецепт.

Інгредієнти

🔥 Перець Хабанера 23-25 шт, 5 зубчиків часнику, 120мл води, 120 мл яблучного оцту, 2,5-3ст.лож цукру, 1 чайн. лож солі, 2ст.лож кукурудзяного крохмалю (картопляний не підійде )

Гострий соус хабанера з перцю покроковий рецепт

1. З перцю видалити насіння, часник очистити і все добре подрібнити в блендері. Додати сіль, цукор і воду і знову включити блендер. Вогненну масу викласти в каструльку, додати яблучний оцет, добре розмішати і поставити на огонь.
2. Дати покипіти 3-5 хвилин з моменту закипання. В цей час кукурудзяний крохмаль змішати з невеликою кількістю води ( 2-4 ст лож), добре розмішати щоб не було грудочок. Акуратно влити крохмаль в каструлю з киплячою перцевої массой.
3. Слідкуйте за густотою маси, якщо вийшло густо, розбавте водою. Тепер потрібно зменшити вогонь і варити соус 15 хвилин із закритою кришкою. Дати готового соусу трохи охолонути і відправити в баночку. Всі бомбічний соус готов.

4. ‼️ Кілька важливих правил. Добре що б працювала витяжка при приготуванні цього соусу, добре б працювати в рукавичках, а декому в масці та окулярах і добре що б це робив хто-небудь другой.