Грузинська хачапурі по мегрельські простий рецепт. Сьогодні ділюся з вами ще одним рецептом з маминої книги рецептів 🥰 Такий хачапурі ми завжди їли в Грузії, і цей рецепт у мами ще з тих пір, коли ми там жили/
Інгредієнти
Молоко – 400 мл
Вода – 200 мл
Яйце – 1 шт
Борошно – 800-1000 р
Дріжджі – 10 г
Сіль – 10 г
Масло рослинне – 60 мл
Цукор – 2 ч ложки
Грузинська хачапурі по мегрельські покроковий рецепт
1. Для опари змішати молоко з водою, трохи підігріти. Додати цукор, дріжджі і 200 г борошна. Замісити рідке тісто і покласти в тепле місце на 15-20 хвилин. Додати до тесту інші інгредієнти і замісити м’яке, трохи липке тісто. Перекласти в змащену рослинним маслом миску і залишити відпочивати на 30 минут.
2. до Речі, з цього тіста можна пекти будь пироги, піцу і пиріжки! Для начинки змішуємо сир (краще брати різних сортів ).У нас моцарелла, сулгуні, бринза. Додати одне яйце. Беремо тісто у формі кулі, начинку кладемо стільки ж скільки і теста.
3. Формуємо кулю і злегка розкачуємо у вигляді кола. У середині робимо невеликий отвір. Змащуємо жовтком, розведеним невеликою кількістю молока. Посипаємо сиром і відправляємо в розігріту духовку на 10-15 хвилин при 180 градусах.
Відео рецепт 👇